Grote steden in de buurt

Zoals ik al eerder schreef ligt La Roche (horende bij het dorpje Brigueil Le Chantre) midden in een driehoek van de steden:

Poitiers (90.000 inwoners)

Chateauroux (50.000 inwoners)

Limoges (140.000 inwoners)

I/ Poitiers :

680x250_poitiers

Een stad met een bruisend centrum, veel winkels, terrasjes en restaurants. Van de bekende grote ketens totaan de kleine gezellige restaurantjes, voor ieder wat wils. (Sinds kort zomer 2017 is er zelfs een Hema in hartje Poitiers, helaas voor ons verkopen ze niet de lekkere Hema worsten)

Het is een oude stad , de eerste berichten over een romeins vestingsplaatsje dateert van 507, dit kun je ook zien aan de hoeveelheid oude gebouwen en prachtige cathedralen en basiliek die er staan. De meest beroemde is toch wel de  Notre Dame La Grande,

01_ivr54_20098600374nuca_p-b7494768a5

Welke elke avond in de zomer aangelicht wordt in verschillende kleuren. de kerk is vrij te bezoeken.

Meer informatie over Poitiers op: http://www.bestemminginbeeld.nl/stedentrip/europa/frankrijk/poitiers

sc13_poitiers-100820-57b2

Van de grotere steden in de buurt komen wij graag in Poitiers. Er is een groot aantal studenten (27.000)  waardoor er altijd wel een energieke sfeer heerst.

In de zomer worden er diverse openlucht concerten gegeven. Er is het bekende “Heures Vagabondes” festival. Je kunt Poitiers ontdekken door een van de vele stadswandelingen of een boottocht te maken.

Futuroscope

Het bekende themapark Futuroscope ligt in Poitiers, aan de noordzijde van de stad. Voor meer informatie ;  site futuroscope

futuroscope_2017

Het is een interessant park met leuke evenementen en attracties voor het hele gezin. Bovendien is er elke avond in het hoogseizoen een prachtige licht met muziekshow welke eindigd met vuurwerk. Het is ook mogelijk om alleen een goedkoper kaartje voor de avond te kopen en dan deze show te bekijken.

images

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: