La Roche

074.jpgLa Roche….een klein gehuchtje , 10 huizen, waarvan 7 permanent bewoond. La Roche hoort bij de gemeente Brigueil le Chantre, in totaal zo’n 500 inwoners op een gebied van 55 km2 .  Het woord file is hier nog niet uitgevonden, de enige keer dat je hier wel eens moet wachten , is in het geval van overstekende koeien.

PA150117.JPG

Als je La Roche inrijdt dan ligt ons huis aan het einde van de ‘straat’ La Roche. Sinds 2014 hebben we ook huisnummers en het onze is nummer 8. Voor ons voelt het leven hier alsof je een 50 tal jaren terug in de tijd bent. Een goede buur is hier een must, en maakt het leven veel aangenamer. In 2007, zijn we hier komen wonen en sindsdien hebben we ons huis gerenoveerd en de tuin ingericht.

 

Ondanks de tien jaren dat we hiermee bezig zijn is het einde nog niet inzicht, maar we zijn dan wel zover dat we nu graag een gedeelte van het huis, de gite, willen verhuren. In de tuin zijn we nu, winter 2017, bezig met het aanleggen van een terras rondom het zwembad en de aanleg van mooie planten en struiken. Het grootste gedeelte van ons bijna 1 hectare tuin is beplant met fruitbomen en struiken; appels, peren, pruimen, kersen, aardbeien, allerlei soorten bessen, frambozen en ga zo maar door. En natuurlijk het perceel met de op grotere schaal aangelegde tafeldruiven en mini kiwi’s. De tafeldruiven zijn nu al een aantal jaren klaar voor de verkoop en van het overschot hebben we een heerlijke Pineau de Charente gemaakt.

 

Ook is er de afgelopen jaren een mooie vijver gemaakt.

kleiner formaat

 

Voor de wekelijkse boodschappen zijn we aangewezen op de stad Montmorillon of Le Blanc elk op een 20 minuten rijden. Hier zijn de grote supermarkten. Op woensdag ochtend is er de wekelijkse markt in Montmorillon en in LeBlanc is deze op zaterdag-, en op woensdagochtend.

En de eitjes worden iedere dag vers gelegd :

kip

 

 

3 gedachten over “La Roche

Voeg uw reactie toe

 1. Leuk je site!! Wij zijn Leven als god in Frankrijk en wonen op de Thouiller in Brigueil le Chantre.
  We hebben het huis van Paul Wakefield gekocht vorig jaar. We hebben de naam Jurgen als een goede elektricien al vaak gehoord. Ik lees nog even verder op je site en wie weet zien we je een keer in de creperie.

  Geliked door 2 people

 2. Wow!!!! Wat was het zalig!!!! Een super mooie gite,Zo heerlijk helemaal Frans en er ontbreekt werkelijk niets. Van alle gemakken voorzien. in een gebied dat je toch eens moet bezoeken. De rust en ruimte vonden we geweldig. Ik weet niet wat het mooiste was, de zonsopkomst of de zonsondergang. (En alles ertussen)
  De gastheer em gastvrouw geven graag uitleg over de omgeving en waar je de mooie plekjes kunt vinden. Een zonnigere herfstvakantie hadden we ons niet kunnen wensen!!! Chapeau Jurgen en Inge. Echt een aanrader en voorr herhaling vatbaat. Een dikke merci et a bientot Leon en Francie

  Like

 3. Wederom een heerlijke vakantie gehad. Ontvangst met een knetterend haardvuur en een glaasje rode wijn. Wat een ontvangst. Hier voel je je meteen thuis.
  De gite is van alle gemakken voorzien. Goede bedden en kussens, beddengoed en heerlijke zachte handdoeken in overvloed.
  Twee koelkasten, een vaatwasser, bbq en alles wat je nog meer nodig hebt in een keuken. En wat een mooie tuin, zwembad. Wat een rust en ruimte, zowel een keer in de hoogzomer als in de herfst geweest, beide keren zeer goed bevallen. Zeer mooie natuur en genoeg te wandelen in de buurt.
  En de gastheer, vrouw en zoon zijn super attent.
  Jürgen, Inge en Stef wij komen zeker terugnemen niet een keer. Tot snel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: