A Table !!!

En nu even wat eten, effe lunchen. Als er iets is waar de fransman uren over kan praten dan is het wel over eten. Gelukkig kun je hier dan ook heerlijk eten in de kleine restaurantjes in de buurt. De lunch , tussen 12.00 (midi) tot aan 13.30, is over het algemeen een Plat du Jour. Wat betekent dat je ,een voorgerecht ( entree) ,hoofdgerecht (plat principal), kaas (fromage) en een dessert krijgt voor een bedrag tussen de 11 en 14 euro. Vaak is er ook nog een glas wijn bij inbegrepen.

Zoals ik al eerder vertelde ben ik zelf werkzaam in een Creperie, ( Chez ma Pomme) welke in een boomgaard ligt waar je in het seizoen ook zelf aarbeien, bessen, frambozen, appels enzo.. kunt plukken. Ook is er een winkeltje waar al het fruit en streekproducten verkocht worden.

creperie, chez ma pomme

In de creperie staan zo’n 15 verschillende galettes met hartige vullingen en een 15 crepes, met zoet beleg.

Alle producten zijn uit eigen boomgaard of van lokale bedrijfjes en worden met veel zorg bewerkt. De galettes geserveerd met heerlijke knapperige sla en de crepes met vers fruit en/of heerlijk ijs en slagroom vers geklopt.

Het is , zoals bij alle restaurants, wel gewenst te reserveren.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: