De markten…

Bijna elk dorpje en stadje heeft elke week een markt.

Montmorillon; woensdagochtend 8.00- 13.00

Le Blanc , zaterdag-, en woensdagochtend 8.00- 13.00

Belarbre, vrijdagochtend 8.00-13.00

Le Dorat, woensdag en donderdagochtend; 8.00-13.00

Dit zijn over het algemeen kleinere markten met groenten, fruit, brood en vis.

Een andere mooie markt met een groot aantal marktkramen waar je op je gemak een ochtend kunt rondkuieren is de zaterdagochtend in Chauvigny. ( 40 minuten rijden) E r zijn vele groenten, fruit, verse vis en schaaldieren , worsten en vleeskramen, brood en gebakkramen, kleding, schoenen, boeken, muziek en zo meer.. en ook kippen, konijnen en klein vee.

Chauvigny is een prachtige middeleeuwse stad, Chauvigny

Met smalle straatjes en leuke terrasjes, winkeltjes, restaurants, en bovenaan de stad een prachtige ruine.

chauvigne5

In deze ruine is er de spectaculaire vogelshow te zien. Zeer de moeite waard;

Les Geants du Ciel chauvigne6.jpg

Kortom Chauvigny heeft voor iedereen wel wat te bieden.

Een ander middeleeuws stadje in de buurt, 20 minuten , Le Dorat heeft in de zomermaanden juli en augustus ook een Marche de Producteurs, gehouden op donderdag ,om de 2 weken, vanaf een uur of 17.00 totaan ong. 22.00 Op deze markt staan er stands van de lokale boeren met hun eigen producten. Het idee is dat je zo je maaltijd samenstelt en laat bereiden om deze gezamenlijk op te eten op de markt.

DCF 1.0

En dan natuurlijk om dit hoofdstuk Markten mee af te sluiten is de meest bekende en grootste vee markt van Frankrijk:

Les Herolles

Elke 29 van de maand is hier in een gehuchtje, waar ongeveer 130 mensen wonen, een markt op een gebied van 11 hectare met 400 exposanten. Er komen zeker in het zomerseizoen een groot aantal mensen op af, 18.000

markt Les Herolles

Het is een ochtendmarkt en je moet ,wil je alles kunnen bekijken, op tijd vertrekken s’ochtends. Het is n.l. een van de zeldzame momenten dat je in deze buurt in een file terecht kunt komen. De markt eindigt om 13.00 uur , en op alle lunchkaarten deze dag staat traditioneel Tête de Veau ( kalfshersenen) op het menu. Mocht je hier geen liefhebber van zijn dan kun je tegenwoordig in de meeste restaurantjes wel een alternatief bestellen. Wat ik persoonlijk altijd wel een mooi moment vind van deze markt is zo rond 12.00 uur een aperootje drinken aan een van de vele wijnstalletjes tussen de oude boertjes die zojuist hun vee verkocht hebben. En daarna lekker lunchen…. waar? daar gaat het volgende hoofdstuk over..

Een gedachte over “De markten…

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: